ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ ΔΥΟ ΖΩΩΝ.

Λίγες μέρες πρίν είδαμε μια ανάρτηση αναζήτησης λύσης για το σκυλί (φυλής Κόλευ) μιας οικογένειας που αναχωρεί για το εξωτερικό. Στην ανάρτηση αναφερόταν πως το ζώο κινδύνευε να βρεθεί στον δρόμο.
Θελήσαμε να το αναλάβουμε και έτσι κι έγινε.
Όταν όμως ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη και δεύτερου ημίαιμου σκυλιού αναλάβαμε και αυτό, το οποίο όπως οι ίδιοι είπαν στην κυρία Καίτη Δημοπούλου της Φιλοζωικής ομάδας Μαρκόπουλου -Πόρτο Ραφτη, θα το άφηναν για ευθανασία λόγω νεφρικής ανεπάρκειας.
Αναλάβαμε και τα δύο λοιπόν χωρίς να έχουμε απολύτως καμιά απαίτηση από την οικογένεια.

Έγιναν άμεσα εξετάσεις στα σκυλιά και διαπιστώθηκε πως και τα δύο έχουν καλαζάρ και ερλίχια. Θα προχωρούσαμε φυσικά και άμεσα σε θεραπεία και περαιτέρω εξετάσεις.
Η οικογένεια επικοινώνησε μαζί μας και ζήτησε πίσω (μόνο) το Κόλευ, ισχυριζόμενοι ότι εντωμεταξύ βρήκαν άλλη λύση.
Τους ενημερώσαμε πως το ζώο χρήζει θεραπείας και πως εάν το ήθελαν πίσω θα έπρεπε να την αναλάβουν καθώς και την τοποθέτηση microchip όπως ορίζει ο νόμος και δεν είχαν φροντίσει να κάνουν στο παρελθόν.
Μας αμφισβήτησαν και αρνήθηκαν να κάνουν τα δέοντα.
Και εμείς αρνηθήκαμε να επιστρέψουμε το ζώο, εφόσον αυτό κινδύνευε είτε να αρρωστήσει βαρύτερα, είτε όντως τελικά να βρεθεί στον δρόμο.
Υπήρξαν οχλήσεις εκ μέρους τους, έως που χτές το βράδυ κάποιος/οι έκοψαν την περίφραξη του καταφυγίου και απήγαγαν και τα δύο αυτά ζώα, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο και τρίτο ζώο που μοιραζόταν τον χώρο και ευτυχώς δεν έφυγε παρόλο που μπορούσε.
Σήμερα ενημερώθηκε η αστυνομία και κατατέθηκε μήνυση με όλα τα γνωστά σε μας στοιχεία.
Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία αυτών των δύο ζώων αλλά και των υπολοίπων του καταφυγίου μας.
Αυτή είναι η υποχρέωση μας!
Εάν γνωρίζετε κάτι παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο
kazshelter@gmail.com
***************************
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Την Κυριακή 2/8 μας ενημέρωσαν ότι ο δεύτερος σκύλος της οικογένειας, ο ημίαιμος καφέ σκυλάκος, βρίσκεται στον δρόμο.
Εθελόντρια μας έσπευσε στο σημείο και τον βρήκε.
Ο μικρός βρίσκεται κοντά μας και γίνονται προσπάθειες να αναστραφεί η κατάσταση της υγείας του, καθώς πέρα του καλαζάρ και της ερλιχίωσης έχει νεφρική ανεπάρκεια.
Το κόλευ, ο πρώτος σκύλος της οικογένειας που κλάπηκε απο τον χώρο μας, αγνοείται. Στον δρόμο βρέθηκε το βαρύτερα άρρωστο αγαπημένο “κοπράκι”.
Εμείς είμαστε εδώ για αυτόν!