Μο – Mo

Ο Μο προδόθηκε από τους ανθρώπους του όχι μια φορά, αλλά δύο. Η ιστορία του είναι από αυτές που μας συγκλόνισαν, μας εξόργισαν και μας απογοήτευσαν πάρα πολύ.
Και αυτό γιατί πριν προδοθεί, είχε παραμεληθεί σε βαθμό που η κατάσταση της υγείας του ήταν πλέον μη αναστρέψιμη.
Ήταν μόνο τριών ετών και ήταν σαν να΄χει γεράσει…

Ο Μο έφυγε. Και θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε όχι με πίκρα, ούτε με θυμό, αλλά με πολλή αγάπη και συγκίνηση.

Συγκίνηση γιατί υπήρξαν άνθρωποι που μέσα από μια φωτογραφία μπόρεσαν αυτό που δεν μπόρεσαν τρία χρόνια οι δικοί του,
να τον αγαπήσουν, να τον πονέσουν, να τον σκέφτονται και να του στέλνουν ευχές, γλυκόλογα και φιλιά.
Οι εικονικοί γονείς του. Κι ο πόνος που μοιράζεται μικραίνει.
Με αυτή την σκέψη την γλυκιά, θα του πούμε αντίο.
Η οικογένεια του, μια μεγάλη οικογένεια, όλοι εμείς.

 

*******

 

Ο Μο μας είχε οικογενεια, δεν ήταν αδέσποτος. Η οικογένεια του όμως θα έφευγε για το εξωτερικό , είπαν, και μάλιστα υπήρξαν φήμες για ευθανασία. Η ελλειπή φροντίδα και η παραμέληση είχαν ως αποτέλεσμα ο Μο να αρρωστήσει. Έχει προβλήματα υγείας που δεν συμβαδίζουν με το νεαρό της ηλικίας του. Καλαζάρ, ερλιχίωση και δυστυχώς νεφρική ανεπάρκεια.

 

Τον Μο τον αναλάβαμε δίχως δεύτερη σκέψη, μαζί με το άλλο (επίσης άρρωστο) σκυλί της ίδιας οικογένειας το οποίο είχε περισσότερη από την προσοχή τους καθώς είναι “ρατσάτο”, είναι Κόλευ. Η οικογένεια το μετάνιωσε και απαίτησαν να τους επιστραφεί μόνο το Κόλευ, κάτι που αρνηθήκαμε γιατί και αυτοί αρνούνταν να αναλάβουν την θεραπεία του και την τοποθέτηση microchip όπως ορίζει ο νόμος. Μετά από αυτό τα δύο σκυλιά κλάπηκαν από τον χώρο μας, υπάρχει σχετική ενημέρωση στα Επείγοντα. Το Κόλευ δεν βρέθηκε ποτέ και δεν γνωρίζουμε ποιά είναι η τύχη του. Ο Μο ως ο “κοπράκος” της υπόθεσης, βρέθηκε λίγες μέρες μετά στον δρόμο. Είναι ξανά κοντά μας και κάνουμε ότι δυνατόν να τον βοηθήσουμε. Αν όχι να αναστρέψουμε, να συντηρήσουμε την κατάσταση του σε καλά επίπεδα. Μέχρι στιγμής τα πάμε καλά και μας βοηθά πολύ και ο ίδιος, γιατί είναι ένα απίστευτα καλό πλάσμα που γίνεται λιώμα με τα χάδια και τις αγκαλιές. Τα καλύτερα φάρμακα! Ο Μο είναι περίπου τριών ετών παλικάρι.

Βοηθήστε με μια εικονική υιοθεσία για τον Μο

Δείτε εδώ πως 

 

Επικοινωνία/ Contact: kazshelter@gmail.com