Ασπρούλα – Asproula- Καλό Ταξίδι R.I.P

Τι Νίκη Μπακογιάννη και τι Στέφκα Κονσταντίνοβα μου λέτε;  Εσύ Ασπρούλα πηδούσες πολύ πιο ψηλά από τα δικά τους 2 μέτρα και λίγο. Εννιά χρόνια κοντά μας είχες γίνει ένα με μας, ένα με το καταφύγιο. Και κάθε φορά που ήθελες να πας βόλτα, είτε μέχρι το ρυάκι είτε ακόμα και μέχρι τα φανάρια της λεωφόρου, αέρινη και χωρίς φόρα, περνούσες πάνω από τη ψηλή συρτή πόρτα, κορόϊδευες τους άλλους που έμεναν μέσα και γύριζες στα χωράφια και στ’ αμπέλια όσο τράβαγε η ψυχή σου.  Ήσουν ελεύθερο πνεύμα.  Τώρα που έφυγες θα σου πω ένα μυστικό.  Όταν σ’ έβλεπα να πηδάς και να φεύγεις μέσα στ’ αμπέλια, ψιθύριζα ένα άλλο όνομα που σου είχα δώσει.  Σε είχα ονοματίσει “Κυρά των αμπελιών” (που σ’ είδαμε πίσω απ’ το δίχτυ του πευκόδασου να συγυρίζεις με το χάραμα τα σπίτια των αϊτών και των τσοπάνων).
27/1/2016

🙁

In Our Hearts

We thought of you today,

But that is nothing new.
We thought about you yesterday,
And days before that too.
We think of you in silence,
We often speak your name.
Now all we have is memories,
And your picture in a frame.
Your memory is our keepsake,
With which we’ll never part.

-Author Unknown

******

Εικονική Υιοθεσία

Πώς λειτουργεί

*09.11.15*

Η Ασπρούλα μας διεγνώσθει με όγκο στη λεκάνη, δυστυχώς είναι μη χειρουργήσιμος και όπως μας ενήμερωσε ο γιατρός μας, δεν έχει πολύ χρόνο ακόμα μαζί μας.

Της υποσχεθήκαμε οτι δεν θα την αφήσουμε να πονέσει και όσο είναι καλά και σηκώνεται θα την έχουμε μαζί μας και θα της δίνουμε οπως πάντα την αγάπη μας.

**

Η Ασπρούλα ή κατσίκι ή πρωταθλήτρια σε άλμα εις ύψος.  Μπήκε στο καταφύγιο πριν 5 χρόνια (το 2007) γιατί, λέει, δάγκωνε και ξέμεινε.  Πώς να πετάξεις πάλι ένα σκυλί στο δρόμο που χρειάζεται καθημερινή φαρμακευτική αγωγή και δεν έχει δείξει τα δόντια του σε κανέναν μέχρι τώρα;;  ‘Aκου, λέει, δάγκωνε.

Η Ασπρούλα είναι η αδιαφιλονίκητη αρχηγός της αγέλης του Μήτσου και την αρχηγία την πήρε τελείως αναίμακτα.  Απλά ακούμπησε το σαγόνι της στο σβέρκο των σκύλων της αγέλης κι αυτό ήταν.

 

Πηδάει σαν το κατσίκι πάνω από τη γκαραζόπορτα, βγαίνει έξω, κάνει τις βόλτες της, συνοδεύει τα αυτοκίνητά μας μέχρι τα φανάρια και προϋπαντεί τους επισκέπτες.  Περίεργη, κοινωνική,  λιχούδα και χαδιάρα.  Περιμένει μία εικονική υιοθεσία για να μπορεί, λέει,  να πληρώνει το νοίκι της.

 

Asproula Jumps!

 

Asproula enjoying a good brushing

Her name is Asproula and she is staying with us because…she just want it

She comes and go whenever she likes just climbing anytime the huge fence 🙂

 

 

**For information about the virtual adoptions please e-mail us at kazshelter@gmail.com**