Βασιλική – Vasiliki

Η Βασιλικούλα μετά απο 2μιση χρόνια φιλοξενίας από μέλος μας, πέρασε τη γέφυρα του ουράνιου τόξου. Πέρασε δύο χρόνια γεμάτα αγάπη και στοργή που τόσο της είχαν λείψει όσο ήταν στο δρόμο. Βασιλικούλα μας, είμαστε σίγουροι ότι τώρα
εκεί ψηλά που είσαι, είσαι ξανά νεά και τρέχεις σαν τον άνεμο :).
Μας λείπεις αλλά ήρθε η στιγμή να ξεκουραστείς, θα σε αγαπάμε πάντα!
13.09.13
**************************

Μάθαμε από το facebook για μία σκυλίτσα που βρέθηκε στα Βασιλικά της Σαλαμίνας με λάμα και βίδες που εξείχαν από το πόδι της (φωτο επάνω) και με πληγές στη πλάτη της (φωτο κάτω).  Τα παιδιά στη Σαλαμίνα κάνουν εξαιρετική δουλειά με ψίχουλα, την σκυλίτσα όμως δεν μπορούσαν να την αναλάβουν.  Αποφασίσαμε να την πάρουμε κι έτσι η Κυρά Βασιλική πήγε κατευθείαν από τη Σαλαμίνα  στον ορθοπεδικό μας.

Παρά την μεγάλη της ηλικία, η Κυρά Βασιλική τα κατάφερε εξαιρετικά με την νάρκωση και το χειρουργείο.  Ας είναι καλά ο ορθοπεδικός μας κ. Καραμήτσος.

Το ζωάκι ήταν μία περίπτωση στο ένα εκατομμύριο.  Το χειρουργείο, που της βάλανε την πλάκα με τις βίδες, είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια και η πλάκα δεν είχε αφαιρεθεί.  Το αποτέλεσμα ήταν ότι η μισή πλάκα είχε πεταχτεί έξω και και στεκόταν στον αέρα κι η άλλη μισή είχε καλυφθεί από οστό, το οποίο έπρεπε να “σκιστεί” για να φανούν οι βίδες, να ξεβιδωθούν κι έτσι να αφαιρεθεί όλη η μεταλλική πλάκα.  Το ποδαράκι της Κυρά Βασιλικής έχει τώρα μία μικρή τομή, θα παίρνει τα αντιβιοτικά της για 2 εβδομάδες και θα γίνει πάλι καινούρια.

Την Δευτέρα θα την κάνουμε μπάνιο και θα την βουρτσίσουμε να φανεί όλη η ομορφιά της 🙂

Η σκυλίτσα είναι ένα μικροκαμωμένο μακρύτριχο κοκόνι, ένα πλασματάκι τόσο δα.  Ιδανική για να κρατάει συντροφιά σε ηλικιωμένα άτομα, μιας κι έχει περάσει την ηλικία των πολλών τρεχαλητών.  Η ανάγκη της για καθημερινή ήρεμη βόλτα θα είναι και μια ευκαιρία για να κάνει, όποιος την πάρει, λίγη άσκηση.

Αν πάλι δεν βρεθεί κανείς να την υιοθετήσει, μία εικονική υιοθεσία θα μας βοηθήσει να πληρώσουμε το χειρουργείο της και τα έξοδά της.

Τα πάχη της τα κάλλη της ή η Αφροδίτη του Βίλλεντορφ 🙂  Η Κυρά Βασιλική πήγε στο κομμωτήριο για λούσιμο και κόψιμο μαλλιών και φάνηκε όλη η τροφαντή σιλουέτα της και το τσαχπίνικο μουτράκι της.  Με τα κουρεμένα μαλλάκια θα κλείσουν τώρα γρηγορότερα οι πληγές από τις δαγκωματιές στη ράχη και τον σβέρκο της.

1.11.2010

H Bασιλικούλα σας χαιρετά από το σπίτι φιλοξενίας της 🙂
Μετά απο πολλά προβλήματα υγείας, ήταν ανάγκη να φιλοξενηθεί σε σπίτι. Κανείς βέβαια δε βρέθηκε για φιλοξενία και έτσι μέλος μας αποφάσισε να την πάρει σπίτι του για να γίνουν οι θεραπείες σε ενα πιο καθαρό περιβάλλον και με συνεχή παρακολούθηση.
Είναι πια στις εικονικές μας υιοθεσίες μιας γιατί ποιός θα υιοθετούσε 13 ετων σκυλίτσα με χίλια δυο προβλήματα υγείας 25.05.11

 

**For information about the virtual adoptions please e-mail us at kazshelter@gmail.com**