Γιούλα- Jula

Η Γιούλα ήρθε κοντά μας το 2007, νεαρή μάνα με τα κουτάβια της. Τα μωρά της ένα, ένα υιοθετήθηκαν, μα αυτή έμεινε κοντά μας.
Το ΚΑΖ έγινε το σπίτι της.
Συνήθως θα την έβλεπες κουρνιασμένη στα πόδια όποιας εθελόντριας καθόταν στο γραφείο. Μπορεί και μέσα σε κανά ντουλάπι. Δεν της άρεσαν τα πολλά πολλά, τουλάχιστον αυτό έδειχνε. Όμως όποιον εμπιστευόταν τον πλησιάζε και τον κοιτούσε με αυτά τα ολοστρόγγυλα μάτια, με την λαχτάρα και την λάμψη των ματιών του κουταβιού.
Στα χρόνια που έζησε στο καταφύγιο είδε εκατοντάδες ζώα να περνούν, ζώα που έφερναν ιστορίες τόσο βαριές που δεν μπορούσαν να τις σηκώσουν και λύγισαν. Στάθηκε δίπλα τους και τα παρηγόρησε, όπως αυτή ήξερε, με το να είναι πάντα εκεί.
Ίσως το “σπίτι” που της προσφέραμε ήταν πιο φασαριόζικο απ’ όσο θα το ήθελε, όμως ήταν, είναι και θα είναι γεμάτο αγάπη για όποιο περνάει την πόρτα μας.
Η Γιούλα μας, η κυρά του ΚΑΖ, δεν ήθελε πολλά πολλά, όμως ξέραμε και εμείς και αυτή, πως αγαπιόμασταν βαθιά και πάρα πολύ, με τον δικό μας τρόπο.
Ούτε χάδια, ούτε λόγια χρειάζονταν. Μια ματιά αρκούσε.
Αυτή η ματιά σου Γιούλα θα μας λείψει όσο τίποτα.
Αντίο Γιούλα, δεν θα ξεχαστείς ποτέ!❤️
Τα ζώα και οι άνθρωποι του ΚΑΖ.

****************************

Εικονική Υιοθεσία

Πώς λειτουργεί

Η Γιούλα είναι μια μανούλα που βρέθηκε να τριγυρίζει στους δρόμους με τα τρία της μωρά, τον Αντρέα, την Μελίνα και την Λάουρα. Τα μωρά της υιοθετήθηκαν κι ήρθε η σειρά της Γιούλας. Στειρώθηκε, εμβολιάστηκε και σας περιμένει. Είναι ένα εκπληκτικό πλάσμα η Γιούλα. Χαδιάρα, παιχνιδιάρα, πάντα χαμογελαστή κι ευκίνητη στο παιχνίδι σαν κουταβάκι. Η Γιούλα μας είναι πια 12 ετών.

Είναι όμως ένα πολύ φοβισμένο ζώο. Εμπιστεύεται μόνο τους ανθρώπους του καταφυγίου. Κάποτε είχε υιοθετηθεί, την επόμενη όμως μέρα επέστρεψε στο καταφύγιο. Η οικογένειά της δεν είχε την υπομονή να την μάθει. Η Γιούλα είχε κολλήσει στο δρόμο με τη κοιλιά και δεν τολμούσε να κάνει ούτε ένα βήμα. Στο καταφύγιο έχει βρει την ησυχία της.  Μόλις όμως ακουστεί κάποιος πυροβολισμός από τους κυνηγούς γύρω από το καταφύγιο, η Γιούλα παίρνει χρυσό μετάλλειο στο άλμα εις ύψος. Πηδάει τα κάγκελα και τρέχει να μπει στο δωμάτιό της, που γι αυτό το λόγο έχει την πόρτα του πάντα ανοιχτή.

Updated 2016

Giula almost 12 years old
She is the kindest dog 🙂
Giula is our very timid girl. She loves being petted and belly scratched, but only by those she knows well, 12 years old, spayed and vaccinated. She has no hope of being adopted. Who would take the time and the risk to train a dog who is afraid of her own shadow. Medium size

**For information about the virtual adoptions please e-mail us at kazshelter@gmail.com**