ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΤΟΝΥ

Χάρη στην οικονομική σας συμβολή, χειρουργήθηκε τελικά ο Τόνυ στις 20 Νοεμβρίου.  Όπως βλέπετε στις ακτινογραφίες, τα πίσω του πόδια είναι γεμάτα σκάγια.  Δύο από αυτά είχαν εισχωρήσει στην άρθρωση του γονάτου κι έπρεπε να βγουν. Είχε πυροβοληθεί από τον γενναίο κυνηγό πισώπλατα.   

 

 

 

Το πόδι του ξυρίστηκε, απολυμάνθηκε και ξεκίνησε το χειρουργείο.

 

 

 

Το γόνατο ανοίχθηκε κι άρχισε η προσπάθεια να αφαιρεθούν τα σκάγια. Το σούπερ μηχάνημα CR που διέθετε το χειρουργείο, πρόβαλε, κατά τη διάρκεια της επέμβασης σε οθόνες, ό,τι δεν μπορούσε να δει το μάτι απέξω, την ακριβή θέση των σφαιριδίων και την πορεία των χειρουργικών εργαλείων.  Ουάου!

 

 

Βέβαια ο Τόνυ ήταν διασωληνωμένος και συνεχώς υπήρχε με ηλεκτρονικό τρόπο σε οθόνες  έλεγχος του ορού που έπαιρνε, της αναπνοής του, των κτύπων της καρδιάς του και της θερμοκρασίας του.  Μετά από 2 ώρες καθαρού χρόνου εγχείρησης, βρέθηκαν στην άρθρωση του γονάτου και αφαιρέθηκαν τρία σκάγια

 

Ο Τόνυ φόρεσε το ειδικό  κολάρο που θα τον εμποδίζει να γλύφει και να πειράζει την τομή στο πόδι του κι είναι έτοιμος να ξυπνήσει. Το επόμενο βήμα είναι η ειδική παραγγελία μεταλλικής πλάκας που θα εφαρμόσει τέλεια στην κνήμη του και θα τον αναγκάσει με τον καιρό να χρησιμοποιήσει όλο του το πόδι, που τώρα έχει πάθει αγκύλωση κι έχει ατροφήσει ο μυς.  Ο Τόνυ, που έχει γίνει πια ο δικός σας Τόνυ!  Χωρίς εσάς θα περπατούσε ακόμα στα τρία του ποδαράκια, χωρίς την προοπτική να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει όλα.